Het eerste lustrum!

Het wordt een mooi bierjaar!

In april bestaat Leidsch Bier namelijk alweer vijf jaar en dat gaan we vieren! Om te beginnen is, naast Leidsch Blond, ook Leidsch Dubbel weer gebrouwen. Iets minder moutbitter, wat meer caramel van smaak dan de editie 2007, maar nog steeds een heerlijke doordrinker.

Daarnaast wordt eind april ook Leidsch Weizen geïntroduceerd. Een witbier met gerst en tarwe, maar zonder toegevoegde kruiden. De gebruikte giststam zorgt voor een vleugje fruitige banaan, dat zo kenmerkend is voor dit – van oorsprong – Duitse biertype. Leidsch Weizen wordt afgevuld in kleine flessen, grote flessen en fusten. Als u dit bier op tap wilt zetten raad ik aan om vast een reservering te doen, want met een beetje mooi weer wordt dit een knaller!

De Leidsche Bierborrel gaat ook van start in 2009. Om de twee maanden is er een borrel bij één van de Leidse café’s. Er staan dan twee Leidsche Bieren op tap. De klanten betalen zelf hun drankjes, en de hapjes zijn voor rekening van Leidsch Bier. Een kort, informatief item over speciaalbier, bierbrouwen etc. zorgt voor een leuk extraatje. Data en locaties van de borrels staan vermeld in de agenda.

Tenslotte gaan we in het najaar iets doen met bier & eten. Het kiezen van een mooi speciaalbier náást een gerecht (in plaats van erin) wint snel aan populariteit. Met een aantal Leidse chef-koks zullen we dit onderwerp verder invullen. Ook komt er een folder om consumenten te helpen bij het kiezen van een heerlijk speciaalbier bij hun gerechten.

Het wordt een mooi bierjaar!

Geplaatst in Geen categorie

Leidsch Bier heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd — met Henri Reuchlin bij Leidsch Bier.

Vandaag hebben we het eerste brouwsel Klompenbock gemaakt. Henri, de brouwer van dienst, had het uitstekend naar zijn zin én had zich voor de gelegenheid uitermate charmant uitgedost. ;-) Wel laarzen met extra stevige neuzen overigens: veiligheid voor alles! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Bas van Veen, Peter Ouwendijk and 12 others like this

Niels BeekhuizenAi korte broek!2 days ago   ·  1
Rina van RijnNiet echt veilig.😞2 days ago
Leidsch BierYep, volgende keer een lange broek. De aanblik van die blote knieën leidde ook erg af van het brouwen 😁1 day ago   ·  1

Comment on Facebook

Vandaag brengen we weer een hoop lekkers voor jullie mee naar het Leids Bierfestival:

1. SingelBier
donkerblond bier met een fruitige geur (citrus, tropisch fruit); vandaag de laatste fusten, maar we gaan volgende week weer een batch brouwen

2. BamBam Steenbier
amberkleurig bier, gebrouwen met gloeiendhete granietblokken; samen met BamBam Restauratie Steenhouwers hebben we een oude Duitse brouwtechniek weer opnieuw ontdekt

3. Leidsch Kuytbier
kruidig, blond haverbier naar 15e eeuws recept; zeg maar het pilsje van de 15e eeuw: iedereen dronk het in die tijd

4. Morsporter
donkerbruin bier met een moutige smaak, tonen van koffie/chocolade, en blauw fruit (pruimen, bosbessen) in de geur; natuurlijk vernoemd naar de enige echte Morspoort

5. Leidsch Aaipiejee
fruitig, amberkleurig bier met een citrusgeur (grapefruit) en een bittere afdronk; al sinds 2010 vast in het assortiment; 'hip voordat het hip werd'

En als klap op de vuurpijl zetten we in de loop van de middag ook nog een fust KeyTown Collab 2016 op tap. Het bier dat we vorig jaar met alle Leidse brouwerijen samen hebben gebrouwen om de craft beer cultuur in Leiden te vieren. Een zwaar, donker bier met speculaaskruiden en gember. Het bier heeft een geweldige smaakevolutie doorgemaakt.

Vanaf 14 uur op het Hooglandsekerkplein. Tot straks! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Leidsch Bier heeft het album van Bierwandeling.nl gedeeld.

... See MoreSee Less

Vaarttocht langs zes horeca-etablissementen waarbij een zomers bier van een kleine Nederlandse brouweij wordt gentuttigd

View on Facebook