Leidsch Bier gaat verhuizen… naar Leiden!

De allereerste levering van Leidsch Blond in april 2004 vond nog plaats aan de Beekforel in Leiden. Een enorme truck met oplegger slaagde er met moeite in de smalle straat door te komen en drie pallets met bier af te leveren. En toen moest alles ook nog naar binnen gesjouwd worden…

Eerste levering Leidsch Blond aan de Beekforel

Daarna werden de leveringen snel groter en vond Leidsch Bier onderdak bij de firma Van der Luyt in Oegstgeest: een selfstorage-unit voor de ‘kleine’ voorraad, en de mogelijkheid om extra pallets in een centraal magazijn te bewaren. Voor de opslag een perfecte oplossing, maar ja… een plek helemaal voor jezelf is natuurlijk nóg mooier.

Die kans deed zich een paar weken geleden voor toen er in de krant een bedrijfsunit op industrieterrein Merenwijk  (‘achter de Gamma’) te huur werd aangeboden. Niet zo erg groot (65 m²)  dus de pallet-opslag zal wel passen en meten worden. Maar wel met een klein kantoor, een keuken en een WC.

Leidsch Bier aan de Flevodwarsweg

Ook de brouwinstallatie voor receptontwikkeling, de vergistingskoelkast, de ingrediënten, laboratoriumspullen, geschenkverpakkingen, enz. enz. kunnen hier een plekje vinden. Dat is qua logistiek natuurlijk een stuk handiger, en maakt ons huis (aan de Beekforel) een stuk beter bewoonbaar… 😉

Afgelopen vrijdag was de sleuteloverdracht, en inmiddels zijn we begonnen met klussen. De muren en vloer krijgen een nieuwe verflaag, zodat het geheel een wat meer representatieve uitstraling krijgt. Bijvoorbeeld om klanten of leveranciers te kunnen ontvangen, of incidenteel een proeverij te organiseren. Eind juli moet de verhuizing afgerond zijn, inclusief het transport van de huidige voorraad die nu nog bij Van der Luyt staat.

Voor zaterdag 25 september 2010 staat een Open Dag gepland.  Dan kan iedereen langskomen om het resultaat te bewonderen. Op die dag gaat er trouwens nog veel meer gebeuren, maar daarover later meer.

Posted in Verhuizing

LB op Facebook

5 days ago
Vuur onder de brouwketels!

UPDATE VERHUIZING

Na een knallend weekendje LIB Bierfestival werd het hoog tijd om de produktie op ... See more

1 week ago
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

We zijn weer gruwelijk verwend door het Leidsch Dagblad :-).

Zowel gisteren als vandaag een ... See more

2 weeks ago
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

Vrijdag tijdens de Pre-LIB Ondernemersborrel bleek het SingelBier al een hardlopertje. Voor vandaag ... See more

« 1 of 22 »