Leidsch Bier gaat verhuizen… naar Leiden!

De allereerste levering van Leidsch Blond in april 2004 vond nog plaats aan de Beekforel in Leiden. Een enorme truck met oplegger slaagde er met moeite in de smalle straat door te komen en drie pallets met bier af te leveren. En toen moest alles ook nog naar binnen gesjouwd worden…

Eerste levering Leidsch Blond aan de Beekforel

Daarna werden de leveringen snel groter en vond Leidsch Bier onderdak bij de firma Van der Luyt in Oegstgeest: een selfstorage-unit voor de ‘kleine’ voorraad, en de mogelijkheid om extra pallets in een centraal magazijn te bewaren. Voor de opslag een perfecte oplossing, maar ja… een plek helemaal voor jezelf is natuurlijk nóg mooier.

Die kans deed zich een paar weken geleden voor toen er in de krant een bedrijfsunit op industrieterrein Merenwijk  (‘achter de Gamma’) te huur werd aangeboden. Niet zo erg groot (65 m²)  dus de pallet-opslag zal wel passen en meten worden. Maar wel met een klein kantoor, een keuken en een WC.

Leidsch Bier aan de Flevodwarsweg

Ook de brouwinstallatie voor receptontwikkeling, de vergistingskoelkast, de ingrediënten, laboratoriumspullen, geschenkverpakkingen, enz. enz. kunnen hier een plekje vinden. Dat is qua logistiek natuurlijk een stuk handiger, en maakt ons huis (aan de Beekforel) een stuk beter bewoonbaar… 😉

Afgelopen vrijdag was de sleuteloverdracht, en inmiddels zijn we begonnen met klussen. De muren en vloer krijgen een nieuwe verflaag, zodat het geheel een wat meer representatieve uitstraling krijgt. Bijvoorbeeld om klanten of leveranciers te kunnen ontvangen, of incidenteel een proeverij te organiseren. Eind juli moet de verhuizing afgerond zijn, inclusief het transport van de huidige voorraad die nu nog bij Van der Luyt staat.

Voor zaterdag 25 september 2010 staat een Open Dag gepland.  Dan kan iedereen langskomen om het resultaat te bewonderen. Op die dag gaat er trouwens nog veel meer gebeuren, maar daarover later meer.

Geplaatst in Verhuizing

Leidsch Bier heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd — met Henri Reuchlin bij Leidsch Bier.

Vandaag hebben we het eerste brouwsel Klompenbock gemaakt. Henri, de brouwer van dienst, had het uitstekend naar zijn zin én had zich voor de gelegenheid uitermate charmant uitgedost. ;-) Wel laarzen met extra stevige neuzen overigens: veiligheid voor alles! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Bas van Veen, Peter Ouwendijk and 12 others like this

Niels BeekhuizenAi korte broek!2 days ago   ·  1
Rina van RijnNiet echt veilig.😞2 days ago
Leidsch BierYep, volgende keer een lange broek. De aanblik van die blote knieën leidde ook erg af van het brouwen 😁1 day ago   ·  1

Comment on Facebook

Vandaag brengen we weer een hoop lekkers voor jullie mee naar het Leids Bierfestival:

1. SingelBier
donkerblond bier met een fruitige geur (citrus, tropisch fruit); vandaag de laatste fusten, maar we gaan volgende week weer een batch brouwen

2. BamBam Steenbier
amberkleurig bier, gebrouwen met gloeiendhete granietblokken; samen met BamBam Restauratie Steenhouwers hebben we een oude Duitse brouwtechniek weer opnieuw ontdekt

3. Leidsch Kuytbier
kruidig, blond haverbier naar 15e eeuws recept; zeg maar het pilsje van de 15e eeuw: iedereen dronk het in die tijd

4. Morsporter
donkerbruin bier met een moutige smaak, tonen van koffie/chocolade, en blauw fruit (pruimen, bosbessen) in de geur; natuurlijk vernoemd naar de enige echte Morspoort

5. Leidsch Aaipiejee
fruitig, amberkleurig bier met een citrusgeur (grapefruit) en een bittere afdronk; al sinds 2010 vast in het assortiment; 'hip voordat het hip werd'

En als klap op de vuurpijl zetten we in de loop van de middag ook nog een fust KeyTown Collab 2016 op tap. Het bier dat we vorig jaar met alle Leidse brouwerijen samen hebben gebrouwen om de craft beer cultuur in Leiden te vieren. Een zwaar, donker bier met speculaaskruiden en gember. Het bier heeft een geweldige smaakevolutie doorgemaakt.

Vanaf 14 uur op het Hooglandsekerkplein. Tot straks! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Leidsch Bier heeft het album van Bierwandeling.nl gedeeld.

... See MoreSee Less

Vaarttocht langs zes horeca-etablissementen waarbij een zomers bier van een kleine Nederlandse brouweij wordt gentuttigd

View on Facebook