Laat je verwennen door de Leidse bierbrouwer!

WvhNB

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013 kan het publiek bij meer dan 70 Nederlandse bierbrouwerijen een kijkje nemen achter de schermen. De brouwerijen organiseren onder andere demonstraties, proeverijen en rondleidingen. Zonder uitzondering hebben deze bierbrouwers veel aandacht, liefde en passie voor hun produkt: Nederlands Bier. En ze willen de consument verwennen met dit ‘vloeibare geluk’.

De Leidsche Bierbrouwerij is natuurlijk ook geopend, en wel op zaterdag én zondag van 14 tot 19 uur. Dit jaar voor het eerst op de nieuwe brouwerijlocatie aan de Flevoweg 35 A, te Leiden! (nog steeds in de Merenwijk ‘achter de Gamma’)

We hebben diverse bieren op tap (maar niet allemaal tegelijk). Vanzelfsprekend onze vaste toppertjes Blond en Aaipiejee. Maar dit jaar ook het Kuitbier, een moderne versie van een authentiek Hollands biertype uit de 15e eeuw. Daarnaast de Raisin Porter, een speciale Flavorites-versie van de Morsporter gelagerd op rozijnen. En last but not least een kakelverse Weizen 2013, het eerste bier gebrouwen op de nieuwe locatie.

Voor een aantal ruimtes op de nieuwe locatie zoeken we nog inspiratie qua inrichting (entree, proeflokaal, kantoor). Alle bezoekers kunnen hun ideeën, suggesties etc. aangeven en de beste inzendingen krijgen een uniek Leidsch Bier-pakket als dank!

Iedereen is van harte welkom!


Nederlands Bier is zoveel meer dan het ‘Hollands pilsje’. Er zijn nog minstens 50 andere biertypen en elke brouwerij maakt daarop zijn eigen, unieke variaties. Zo is in 2013 het Kuitbier (een authentiek, 15e eeuws, Hollands biertype) opnieuw gebrouwen door verschillende brouwerijen. Voor elke smaakvoorkeur, elke gelegenheid en elk gerecht is er wel een perfect bier te vinden. Nederlands Bier is bedoeld om je smaakpapillen te verwennen, dus… geniet ervan!


Top