Kom op bezoek bij de bierbrouwer!

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni vieren we de 6e editie van de Nederlandse Brouwerijdagen. Dit jaar doen er maar liefst 105 brouwerijen mee.

De Leidsche Bierbrouwerij is (als initiatiefnemer) natuurlijk ook weer van de partij. We zijn op beide dagen geopend voor het publiek van 14:00 tot 19:00 uur. De toegang is gratis.

Bieren verdringen zich achter tap
Eind vorig jaar hebben we een tweede mobiele tap aangeschaft. We kunnen nu bij evenementen vijf bieren tegelijk tappen. Desondanks wordt het dringen achter de tap, want we hebben maar liefst zeven bieren om voor jullie te schenken.

Naast de ‘good old’ Blond en ‘hip voordat het hip werd’ Aaipiejee, zijn ook de seizoensbieren Kuytbier en Pine Tops Boogie Ale weer van de partij.

Ook La Dixième, de nieuwkomer van vorig jaar, wil graag een plekje. En met recht, want het is dit jaar het eerste bier in het Leidsch Seizoensbier Programma bij Boonekamp Drankengroothandel.

En als klap op de vuurpijl hebben we niet één maar twee primeurs:

Keytown Session Ale : fris, amberkleurig bier met een elegant hoparama (dryhopping) en tropisch fruit in de geur (en maar 4,5% alcohol)
ADACA Dryhop Series : fris, amberkleurig bier; met dryhop in vier variaties;  gebrouwen door het ADACA-team (Melissa Dekkers, Dewi de Bont en Ines Kaljee). Hun bier won de eerste prijs in de brouwwedstrijd van de DAC Bierclub 2014. Zij hebben het bier opnieuw gebrouwen op grotere schaal (200 liter). Na de vergisting zijn vier variaties gemaakt door te dryhoppen met vier verschillende hoppen. Deze vier variaties vormen de ADACA Dryhop Series.

Hoe we de bierstrijd gaan oplossen? Geen idee, maar we zitten te denken aan SMS-voting door het publiek, voor elke tap opnieuw, en tijdens de bekendmaking van de uitslag nog 2 reclameblokken er tussendoor (variant op de gemiddelde TV-show van tegenwoordig  😉 ).

Nieuwe apparatuur
Deze keer valt er nog geen nieuwe apparatuur te bewonderen. We zijn wel heel druk bezig met de aanschaf van twee vergistingstanks van 20 hl (2.000 liter) per stuk. Daarmee kunnen we vanaf het najaar de produktie gaan opschroeven. En dat is hard nodig, want we kunnen lang niet aan alle vraag voldoen.

Hapjes en fris
En zoals gebruikelijk serveren we er natuurlijk weer lekkere hapjes bij. Voor de BOB en de jongelui tot 18 jaar schenken we frisdrank.

Wees welkom!
De toegang is gratis, en iedereen is van harte welkom.

Kom langs en geniet van Leidsch Bier!

Datum: zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015
Tijd: 14.00 – 19.00 uur
Locatie: Flevoweg 35 A, Leiden

Reisadvies
Voor wie in de buurt woont, is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘achter de Gamma’) is ongeveer tien minuten fietsen van het centrum. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”. De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.

 

 

Geplaatst in Evenementen

Leidsch Bier heeft 2 nieuwe foto's toegevoegd — met Henri Reuchlin bij Leidsch Bier.

Vandaag hebben we het eerste brouwsel Klompenbock gemaakt. Henri, de brouwer van dienst, had het uitstekend naar zijn zin én had zich voor de gelegenheid uitermate charmant uitgedost. ;-) Wel laarzen met extra stevige neuzen overigens: veiligheid voor alles! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Bas van Veen, Peter Ouwendijk and 12 others like this

Niels BeekhuizenAi korte broek!2 days ago   ·  1
Rina van RijnNiet echt veilig.😞2 days ago
Leidsch BierYep, volgende keer een lange broek. De aanblik van die blote knieën leidde ook erg af van het brouwen 😁1 day ago   ·  1

Comment on Facebook

Vandaag brengen we weer een hoop lekkers voor jullie mee naar het Leids Bierfestival:

1. SingelBier
donkerblond bier met een fruitige geur (citrus, tropisch fruit); vandaag de laatste fusten, maar we gaan volgende week weer een batch brouwen

2. BamBam Steenbier
amberkleurig bier, gebrouwen met gloeiendhete granietblokken; samen met BamBam Restauratie Steenhouwers hebben we een oude Duitse brouwtechniek weer opnieuw ontdekt

3. Leidsch Kuytbier
kruidig, blond haverbier naar 15e eeuws recept; zeg maar het pilsje van de 15e eeuw: iedereen dronk het in die tijd

4. Morsporter
donkerbruin bier met een moutige smaak, tonen van koffie/chocolade, en blauw fruit (pruimen, bosbessen) in de geur; natuurlijk vernoemd naar de enige echte Morspoort

5. Leidsch Aaipiejee
fruitig, amberkleurig bier met een citrusgeur (grapefruit) en een bittere afdronk; al sinds 2010 vast in het assortiment; 'hip voordat het hip werd'

En als klap op de vuurpijl zetten we in de loop van de middag ook nog een fust KeyTown Collab 2016 op tap. Het bier dat we vorig jaar met alle Leidse brouwerijen samen hebben gebrouwen om de craft beer cultuur in Leiden te vieren. Een zwaar, donker bier met speculaaskruiden en gember. Het bier heeft een geweldige smaakevolutie doorgemaakt.

Vanaf 14 uur op het Hooglandsekerkplein. Tot straks! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Leidsch Bier heeft het album van Bierwandeling.nl gedeeld.

... See MoreSee Less

Vaarttocht langs zes horeca-etablissementen waarbij een zomers bier van een kleine Nederlandse brouweij wordt gentuttigd

View on Facebook