Leidse bierbrouwers bijeen voor Keytown Collab 2016

Maandagavond 20 juni 2016 was een gedenkwaardig moment in de Leidse biergeschiedenis! Die avond kwamen de brouwers van alle Leidse bierbrouwerijen (Pronck, Gunst, Stadsbrouwhuis, Leidsch Bier) bij elkaar in de Gilde-kamer van het Stadsbrouwhuis om de “Keytown Collab 2016” te bespreken.

Keytown Collab 2016 Intro
Vlnr: JW (Leidsch Bier), Felix (Gunst), André (Stadsbrouwhuis), Bart (Gunst), Bob (Leidsch Bier), Peter (Stadsbrouwhuis), Max (Leidsch Bier), Daniel (Gunst), Benjamin (Pronck), Frans (Pronck)

In september 2016 gaan we met z’n allen een gelegenheidsbier brouwen (in de ketels van de Leidsche Bierbrouwerij) om te vieren dat de craft beer cultuur in Leiden definitief is doorgebroken. Leidenaren genieten steeds meer van de mooie bieren van de Leidse brouwerijen (en van brouwerijen elders uit de regio).

De collaboration brew onderstreept het unieke karakter van onze bedrijfstak, waarbij kleine brouwerijen zeer collegiale en vriendschappelijke banden met elkaar onderhouden en samen het publiek veroveren met bijzondere en smakelijke bieren.

We hebben besloten om een zwaar winterbier te gaan brouwen met interessante ingrediënten. We hopen dat het bier eind november 2016 klaar is om te presenteren aan het Leidse publiek.

Na het overleg was het hoog tijd om de bar te bestormen van het Stadsbrouwhuis. Waarna de laatste brouwers uiteindelijk met zachte hand door het barpersoneel de zaak uit werden gezet. 😉

Leiden, proost!


Top