Brouwerij

Het brouwen van de Leidsche Bieren (10 tot 20 hl per maand) gebeurt in Leiden, aan de Flevoweg. In 2016 hebben we 15 verschillende bieren gebrouwen, waaronder diverse seizoensbieren, jubileumbieren en huisbieren. De brouwerij is alleen op afspraak te bezichtigen.

Brouwhuis en vergistingstanks, 2016

Het brouwen van de Blond en Aaipiejee (25 tot 40 hl per opdracht) is wegens capaciteitsgebrek uitbesteed aan de Proefbrouwerij in Lochristi (nabij Gent, België). Deze brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen in opdracht voor andere partijen. De grote professionaliteit van deze brouwerij garandeert een hoge en constante kwaliteit. Bij het brouwen wordt de Leidse watersamenstelling gevolgd.

Proefbrouwerij Lochristi, 2013

De receptuur voor nieuwe bieren wordt ontwikkeld in Leiden. Op kleine (0,2 hl) schaal worden proefbrouwsels gemaakt met combinaties van mout, hop en gist; net zo lang tot een uniek, nieuw bier is ontstaan.

Demonstratie bierbrouwen, Leiden's Ontzet, 2004

Een panel van ondernemers en consumenten kiest tijdens een bierkeuring uit een aantal proefbrouwsels het uiteindelijke bier. Tijdens de keuring worden alle aspecten van het bier zoals uiterlijk, schuim, geur en smaak beoordeeld.

Keuring proefbrouwsels Dubbel, 2007