Het eerste lustrum!

Het wordt een mooi bierjaar!

In april bestaat Leidsch Bier namelijk alweer vijf jaar en dat gaan we vieren! Om te beginnen is, naast Leidsch Blond, ook Leidsch Dubbel weer gebrouwen. Iets minder moutbitter, wat meer caramel van smaak dan de editie 2007, maar nog steeds een heerlijke doordrinker.

Daarnaast wordt eind april ook Leidsch Weizen geïntroduceerd. Een witbier met gerst en tarwe, maar zonder toegevoegde kruiden. De gebruikte giststam zorgt voor een vleugje fruitige banaan, dat zo kenmerkend is voor dit – van oorsprong – Duitse biertype. Leidsch Weizen wordt afgevuld in kleine flessen, grote flessen en fusten. Als u dit bier op tap wilt zetten raad ik aan om vast een reservering te doen, want met een beetje mooi weer wordt dit een knaller!

De Leidsche Bierborrel gaat ook van start in 2009. Om de twee maanden is er een borrel bij één van de Leidse café’s. Er staan dan twee Leidsche Bieren op tap. De klanten betalen zelf hun drankjes, en de hapjes zijn voor rekening van Leidsch Bier. Een kort, informatief item over speciaalbier, bierbrouwen etc. zorgt voor een leuk extraatje. Data en locaties van de borrels staan vermeld in de agenda.

Tenslotte gaan we in het najaar iets doen met bier & eten. Het kiezen van een mooi speciaalbier náást een gerecht (in plaats van erin) wint snel aan populariteit. Met een aantal Leidse chef-koks zullen we dit onderwerp verder invullen. Ook komt er een folder om consumenten te helpen bij het kiezen van een heerlijk speciaalbier bij hun gerechten.

Het wordt een mooi bierjaar!


Top