#NBD2011: Open Dagen bij Leidsch Bier

Beste bierliefhebber,

Na de succesvolle open brouwerijdag in september 2010 moest er natuurlijk een vervolg komen. En hoe! Dit jaar doen er meer dan 50 brouwerijen mee. Wie en waar vind je op de website: http://www.nederlandsbier.nl.

Ook Leidsch Bier is natuurlijk weer van de partij. We zijn dit jaar op zaterdag 24 én zondag 25 september open, van 14:00 tot 19:00 uur.

Drie bieren op de tap, en een frisje voor wie er fris moet blijven.
1. Leidsch Blond: de ‘gouwe ouwe’ waarmee het allemaal begon;
2. Leidsch Aaipiejee: was vorig jaar nieuw en heeft inmiddels een grote schare fans verworven, zowel in Leiden als daarbuiten.
3. Leidsch Morsporter: is dit jaar in mei gelanceerd, en oogst ook zeer lovende kritieken.

De amateurbrouwers van ’t Wort Wat bemannen de Brouwstappendemo. Alle stappen van het brouwproces worden hier overzichtelijk naast elkaar gedemonstreerd. De brouwers leggen graag de fijne kneepjes van het bierbrouwen aan je uit.

Verder is de Brewzilla 2.4 te bewonderen, waarmee niet alleen nieuwe recepten worden ontwikkeld. Sinds mei doen we hiermee ook de produktiebrouw mee van de Morsporter (0,9 hl per maand). De Brewzilla 3.0 is in aanbouw (2 x 1,5 hl ketels) en van de geplande gistingstanks (2x 6,25 hl) hebben we alvast een impressie.

We serveren divere hapjes die een mooie smaakcombinatie vormen met de bieren.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is… Op zaterdag én zondag is er om 16 uur een presentatie over “Wilde biergist vangen in Leiden (NL)”. Een projectje van André van der Zee en mijzelf. Lees hier meer details: https://www.leidschbier.nl/2011/09/11/wilde-biergist-vangen-in-leiden-nl/.

Het Hollandse weer kan nogal wisselvallig zijn. Binnen én in de nieuwe partytent (8 x 4 meter) staan we in ieder geval droog.

Kom langs en geniet van Leidsch Bier!

Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september 2011
Tijd: 14.00 – 19.00 uur
Locatie: Flevodwarsweg 7-J, Leiden

Woon je in de buurt? Dan is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘achter de Gamma’) is ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum.
Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”.
De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.


Top