SingelBier omarmt de stad

Voor de meeste mensen is dit gewoon een rood krabbeltje. Maar de echte Leidenaar herkent de contouren van onze mooie (binnen)stad!

In de 17e eeuw vormden de Leidse Singels samen met stadswallen en poorten de verdedingslinie rondom de stad. Van die verdedigingswerken is, op de Morspoort en Zijlpoort na, niet zoveel meer over. Maar de Singels, een waterweg van ruim 6 kilometer rondom de binnenstad, bestaan nog steeds!

Normaal gesproken ben je je niet zo bewust van dit (in Europa unieke) stukje historische infrastructuur. Behalve natuurlijk tijdens de jaarlijkse Singelloop, waarbij sinds 1976(!) de sportieve Leidenaar zich afbeult tijdens een rondje hardlopen om de stad.

In 2018/2019 gaan we ook de voltooiing meemaken van het Singelpark: een schitterende, groene wandelzone langs de Singels!
(Update: De routebeschrijving staat inmiddels op Internet op http://www.singelpark.nl bij Activiteiten | Routes)

Als oudste bierbrouwerij in Leiden zijn we verknocht aan de historie van onze stad. En om de Leidse Singels én het Singelpark eens extra in het zonnetje te zetten hebben we vanaf dit jaar een zonnig, fris, donkerblond bier gebrouwen, genaamd SingelBier.

Het SingelBier zal vanaf begin mei onder meer verkrijgbaar zijn bij verschillende horecazaken langs de Singels, en natuurlijk bij de Leidse slijterijen!

http://www.singelpark.nl

https://nl.wikipedia.org/wiki/Leidse_Singelloop

#singelbier, #singelsbier, #singelparkbier


Top