Brouwerij

De Leidsche Bierbrouwerij is gestart in april 2004. Door het jaar heen brouwen we in de Leidse Merenwijk verschillende vaste bieren, seizoensbieren én speciale edities. We gebruiken soms ongewone en verrassende ingrediënten, maar altijd met een mooi en smakelijk bier als doel.

Leidsch Bier brouwen we om je te verwennen, dus… geniet ervan!

Wil je meer weten over wat er allemaal gebeurt in de brouwerij? Volg ons dan op Facebook (www.facebook.com/LeidschBier) of Instagram (www.instagram.com/leidschbier).

Het brouwen van de Leidsche Bieren (20 tot 40 hl per maand) gebeurt in Leiden, aan de Flevoweg. In 2023 hebben we 21 verschillende bieren gebrouwen, waaronder diverse seizoensbieren, jubileumbieren en huisbieren. De brouwerij is alleen op afspraak te bezichtigen.

Brouwhuis en vergistingstanks, 2018

De receptuur voor nieuwe bieren wordt ontwikkeld in Leiden. Op kleine (0,2 hl) schaal worden proefbrouwsels gemaakt met combinaties van mout, hop en gist; net zo lang tot een uniek, nieuw bier is ontstaan.

Demonstratie bierbrouwen, Leiden's Ontzet, 2004

Een wisselend panel van  bierproevers kiest tijdens een bierkeuring uit een aantal proefbrouwsels het uiteindelijke bier. Tijdens de keuring worden alle aspecten van het bier zoals uiterlijk, schuim, geur en smaak beoordeeld.

Keuring proefbrouwsels Dubbel, 2007

 


Top