Leidsch Bier gaat verhuizen… naar Leiden!

De allereerste levering van Leidsch Blond in april 2004 vond nog plaats aan de Beekforel in Leiden. Een enorme truck met oplegger slaagde er met moeite in de smalle straat door te komen en drie pallets met bier af te leveren. En toen moest alles ook nog naar binnen gesjouwd worden…

Eerste levering Leidsch Blond aan de Beekforel

Daarna werden de leveringen snel groter en vond Leidsch Bier onderdak bij de firma Van der Luyt in Oegstgeest: een selfstorage-unit voor de ‘kleine’ voorraad, en de mogelijkheid om extra pallets in een centraal magazijn te bewaren. Voor de opslag een perfecte oplossing, maar ja… een plek helemaal voor jezelf is natuurlijk nóg mooier.

Die kans deed zich een paar weken geleden voor toen er in de krant een bedrijfsunit op industrieterrein Merenwijk  (‘achter de Gamma’) te huur werd aangeboden. Niet zo erg groot (65 m²)  dus de pallet-opslag zal wel passen en meten worden. Maar wel met een klein kantoor, een keuken en een WC.

Leidsch Bier aan de Flevodwarsweg

Ook de brouwinstallatie voor receptontwikkeling, de vergistingskoelkast, de ingrediënten, laboratoriumspullen, geschenkverpakkingen, enz. enz. kunnen hier een plekje vinden. Dat is qua logistiek natuurlijk een stuk handiger, en maakt ons huis (aan de Beekforel) een stuk beter bewoonbaar… 😉

Afgelopen vrijdag was de sleuteloverdracht, en inmiddels zijn we begonnen met klussen. De muren en vloer krijgen een nieuwe verflaag, zodat het geheel een wat meer representatieve uitstraling krijgt. Bijvoorbeeld om klanten of leveranciers te kunnen ontvangen, of incidenteel een proeverij te organiseren. Eind juli moet de verhuizing afgerond zijn, inclusief het transport van de huidige voorraad die nu nog bij Van der Luyt staat.

Voor zaterdag 25 september 2010 staat een Open Dag gepland.  Dan kan iedereen langskomen om het resultaat te bewonderen. Op die dag gaat er trouwens nog veel meer gebeuren, maar daarover later meer.


LB op Facebook

May 1, 2020
Making more RESCUE PACKS

BEDANKT!

Voor jullie lieve reacties en steunbetuigingen en deelacties...

...en natuurlijk voor het kopen van de RESCUE PACKS!

Het gaat zo hard, dat we als een speer extra packs aan het maken zijn: ... See more

April 23, 2020
Leidsch Bier RESCUE PACK

Ondanks het mooie weer hangt er een donkere wolk boven de brouwerij. Het grootste deel van onze verkoop (via de horeca) ligt helaas stil 😢.

Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en ... See more

April 20, 2020
CRAFT

#supportyourlocalbrewery

Nederlandse brouwerijen niet gesteund door corona-regeling TOGS

Helft van onafhankelijke brouwerijen in Nederland vreest voor banen

Op basis van een enquête onder Nederlandse brouwerijen trekken ... See more

« 1 of 32 »
Top