Eindelijk weer brouwerij in Leiden

Bijna honderd jaar na de sluiting van Stoombierbrouwerij De Posthoorn heeft Leiden weer een eigen bierbrouwerij. En dat vieren we met de introductie van een nieuw bier: de Morsporter, ontwikkeld en gebrouwen op Leidse bodem.

De Morsporter zal voor het eerst getapt worden op vrijdag 13 mei 2011, vanaf 17:30 uur.
Plaats van handeling is Lemmy’s Biercafé (Morsstraat 24, Leiden).
De locatie is niet toevallig gekozen want we vieren dan ook het 15-jarig bestaan van Lemmy’s.

Alle bierliefhebbers in Leiden en omgeving zijn voor deze bijzondere gelegenheid van harte uitgenodigd! In verband met de voorbereidingen hoor ik graag of je aanwezig zult zijn. Stuur dan een mailtje met als onderwerp ‘aanmelden’.

Woon je in Leiden? Dan is de fiets de beste optie: Lemmy’s vind je in het centrum van Leiden, vlakbij de Beestenmarkt. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl). Het is acht minuten lopen vanaf treinstation Leiden Centraal. Kom je met de auto? Zorg dan voor een BOB en parkeer bijvoorbeeld bij het Stadsparkeerplan aan de Haagweg (http://www.stadsparkeerplan.com). Vanaf daar is het 7 minuten lopen.

Hopelijk tot vrijdag de 13e!

De receptuur voor de Leidsche Bieren wordt sinds de start in 2004 ontwikkeld in Leiden. Het produktiebrouwen vindt echter in licentie plaats bij de gerenommeerde Proefbrouwerij in Lochristi (B). Leidsch Blond en Leidsch Aaipiejee zijn momenteel op voorraad en zullen ook op de 13e mei getapt worden.

Inmiddels zijn alle maatregelen getroffen om ook in Leiden aan de Flevodwarsweg te kunnen produktiebrouwen. Weliswaar nog op zeer kleine schaal, want met een hoeveelheid van 1 hectoliter per maand kun je het beste spreken van een nano-brouwerij. Met deze faciliteiten wordt wel het mogelijk om nieuwe, experimentele, en verrassende bieren te brouwen (zoals de Morsporter). Het is de bedoeling om de brouwcapaciteit in de komende jaren stapsgewijs te vergroten.

Een porter is een oud Engels biertype dat in de 18e en 19e eeuw zeer populair was in Londen en omgeving. Het bier valt direct op door zijn donkerbruine tot zwarte kleur. Om dat te bereiken is voor de Morsporter een traditionele Engelse moutsoort gebruikt. De naam Morsporter verwijst natuurlijk ook naar de Morspoort, één van de twee overgebleven stadspoorten van Leiden. Alles over de ontwikkeling van de Morsporter lees je hier:
https://www.leidschbier.nl/category/morsporter/

Kom vrijdag de 13e genieten van dit nieuwe bier!


LB op Facebook

September 9, 2019
Sijbrand

Absolute aanrader deze Leids Beleg & Ontzet Wandeling als je meer wil weten over dit indrukwekkende stukje geschiedenis van onze Sleutelstad!

Leids Beleg en Ontzet Wandeling

Wandel mee en ontdek de boeiende geschiedenis van het

Leids Beleg & Ontzet

Zaterdag 28 september 2019

Aanmelden: 06 – 448 449 66

Op de laatste zaterdag in ... See more

September 3, 2019

Buitenkansje!

Tijdens de EL CID-week hebben de studenten ruimschoots kunnen genieten van het Gouden Koers-lustrumbier. Gelukkig hadden we wat extra liters gebrouwen en dus staat hij nu ook op tap ... See more

August 18, 2019
Het Leids Eerstejaars Festival, een van de hoogtepunten van de EL CID Week

Een niet meer weg te denken hoogtepunt van de EL CID Week is het LEF, Leids Eerstejaars Festival, in park…

« 2 of 22 »
Top