Pumpkin Raisin Bock is klaar voor de herfst!

In 2011 maakten we onze eerste, experimentele batch Pumpkin Raisin Bock voor een klein bierfestivalletje in Noordwijk. Geen gewoon bockbiertje, want daar zijn er al heel veel van (en heel smakelijk, overigens).pompoen

Bij ons bockbier gebruiken we als extra ingrediënten pompoen en rozijn. Twee herfstige ingrediënten, die net even iets extra’s geven aan de smaak van het bier. Pumpkin Raisin Bock heeft de typische kenmerken van een bockbier (bruin van kleur, caramelmoutig in de smaak en geur). En de pompoen en rozijn geven het bier een wat aard-achtige en ook licht fruitige smaak.

Na drie succesvolle jaargangen (inclusief een prijs op het PINT Bockbierfestival in 2013) ging het vorig jaar helemaal mis. Door de pompoen niet vooraf te schillen (stomme fout) kreeg het bier een wat scherpe, droge smaak aan die absoluut niet thuishoort in een bockbier. Uiteindelijk moesten we besluiten om de hele batch af te keuren en dus niet uit te leveren. Een hard gelag, maar we willen nu eenmaal geen concessies doen aan de kwaliteit van het bier.

Dit jaar hebben we het brouwproces iets aangepast (pompoen in de maischketel erbij in plaats van in de lagertank) en met succes. De Pumpkin Raisin Bock smaakt weer zoals hij moet smaken (gisteravond laatste check gedaan), en de uitlevering kan beginnen!

Dit jaar is ons bockbier helaas alleen op fust verkrijgbaar. Het seizoens-bier-op-fust-programma  dat we begin 2015 zijn gestart met Boonekamp Drankengroothandel is dermate succesvol, dat er geen litertje meer overblijft om af te vullen op fles. En dat terwijl we dubbel zoveel gebrouwen hebben als vorig jaar! De komende maanden werken we hard aan uitbreiding van onze brouwcapaciteit (nieuwe, grotere vergistingstanks en brouwhuis), en in 2016 hopen we voldoende bockbier te brouwen om ook de slijterijen, café’s en restaurants te kunnen voorzien van Pumpkin Raisin Bock op fles.

Vanaf volgende week zullen de eerste fusten door Boonekamp uitgeleverd worden aan diverse café’s in en buiten Leiden. Wanneer het precies op tap zal staan weten we niet, maar in Leiden schenken Pakhuis, De Keyzer, Meneer Jansen, North End en Van Hout dit jaar Pumpkin Raisin Bock. En daarbuiten ook bij Uiltje Bar (Haarlem), Koffiehuis (Noordwijk), de Viergang (Pijnacker) en de BeerTemple (Amsterdam). Verder zijn we present bij het Woerdens Bockbierfestival (11-10), Bokbierdag Haarlem (18-10), Bokbierdag Nijmegen (18-10), PINT Bokbierfestival Amsterdam (23 t/m 25-10), en de Bokkenwandeling Leiden (08-11). Mogelijkheden genoeg dus om te genieten van dit mooie bockbier.
herfst

Tja, en dan de laatste component in het hele verhaal: het weer. Bockbier drink je nu eenmaal niet als het hoogzomer is, op een terrasje in de brandende zon. Bockbier past geweldig bij zo’n mooie Nederlandse herfst: een gure wind die de bladeren over straat jaagt, een flinke regenbui en af en toe een schraal zonnetje. Twee jaar geleden tijdens de Bokkenwandeling in Leiden was het precies zulk weer en toch trotseerden de wandelaars massaal het gure weer om in de café’s aan te sterken met een bockbiertje. Dus… laat de herfst maar komen: Pumpkin Raisin Bock is er klaar voor!


LB op Facebook

September 9, 2019
Sijbrand

Absolute aanrader deze Leids Beleg & Ontzet Wandeling als je meer wil weten over dit indrukwekkende stukje geschiedenis van onze Sleutelstad!

Leids Beleg en Ontzet Wandeling

Wandel mee en ontdek de boeiende geschiedenis van het

Leids Beleg & Ontzet

Zaterdag 28 september 2019

Aanmelden: 06 – 448 449 66

Op de laatste zaterdag in ... See more

September 3, 2019

Buitenkansje!

Tijdens de EL CID-week hebben de studenten ruimschoots kunnen genieten van het Gouden Koers-lustrumbier. Gelukkig hadden we wat extra liters gebrouwen en dus staat hij nu ook op tap ... See more

August 18, 2019
Het Leids Eerstejaars Festival, een van de hoogtepunten van de EL CID Week

Een niet meer weg te denken hoogtepunt van de EL CID Week is het LEF, Leids Eerstejaars Festival, in park…

« 2 of 22 »
Top