4e Leidsche Bierborrel, met ‘speciaalbier & vis’

Vrijdag 6 november aanstaande vindt alweer de vierde editie plaats van de Leidsche Bierborrel. Deze keer zijn we te gast bij het Belgisch biercafé Olivier (Hooigracht 23, Leiden). De Bierborrel begint om 17 uur, en eindigt meestal rond 20 uur.

Op tap: Leidsch Blond, Leidsch Dubbel, en Leidsch Weizen.

Tijdens de vorige Bierborrel hebben we mooie combinaties geproefd van speciaalbier en kaas. Ook is de nieuwe KBC-folder over “Speciaalbier en eten, een perfecte combinatie” (PDF) gepresenteerd.

Deze keer gaan we nog een stapje verder. Chef-kok Tim heeft een aantal geweldige combinaties gecreëerd van speciaalbier en vis. Geen eenvoudige opgave, want dit is nog grotendeels onontgonnen terrein. Ik kan jullie verzekeren: het wordt een bijzondere smaakbeleving!

Wil je nu wel eens weten hoe bier gemaakt wordt? Da’s mooi, want tijdens de Bierborrel geven we ook een demonstratie bierbrouwen. In zes eenvoudige stappen leer je hoe dat moet.

Zoals altijd geldt:
– iedereen is van harte welkom
– de toegang is gratis
– de bieren (of andere drankjes) zijn voor eigen rekening

De proeverij en de demonstratie worden je aangeboden door Olivier, in samenwerking met Leidsch Bier.

Posted in Bierborrel

LB op Facebook

1 day ago
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

Weer of geen weer: de bierbostel moet natuurlijk wel gewoon afgevoerd worden. Wij brengen onze ... See more

1 week ago

Vandaag heeft Hop Bird Craft Beer de tweede batch van hun Bakkerbier afgevuld. Een mooie ... See more

1 week ago
Leidsch Bier eert de Helden van Leidens Ontzet! | Bierista

https://www.bierista.nl/biernieuws/actueel/leidsch-bier-leidens-ontzet/

Gaaf, hé! Zelfs de ... See more

Sinds de 16e eeuw herdenkt Leiden op 3 oktober het een einde van de Spaanse belegering. Leidsch ... See more

« 1 of 15 »