4e Leidsche Bierborrel, met ‘speciaalbier & vis’

Vrijdag 6 november aanstaande vindt alweer de vierde editie plaats van de Leidsche Bierborrel. Deze keer zijn we te gast bij het Belgisch biercafé Olivier (Hooigracht 23, Leiden). De Bierborrel begint om 17 uur, en eindigt meestal rond 20 uur.

Op tap: Leidsch Blond, Leidsch Dubbel, en Leidsch Weizen.

Tijdens de vorige Bierborrel hebben we mooie combinaties geproefd van speciaalbier en kaas. Ook is de nieuwe KBC-folder over “Speciaalbier en eten, een perfecte combinatie” (PDF) gepresenteerd.

Deze keer gaan we nog een stapje verder. Chef-kok Tim heeft een aantal geweldige combinaties gecreëerd van speciaalbier en vis. Geen eenvoudige opgave, want dit is nog grotendeels onontgonnen terrein. Ik kan jullie verzekeren: het wordt een bijzondere smaakbeleving!

Wil je nu wel eens weten hoe bier gemaakt wordt? Da’s mooi, want tijdens de Bierborrel geven we ook een demonstratie bierbrouwen. In zes eenvoudige stappen leer je hoe dat moet.

Zoals altijd geldt:
– iedereen is van harte welkom
– de toegang is gratis
– de bieren (of andere drankjes) zijn voor eigen rekening

De proeverij en de demonstratie worden je aangeboden door Olivier, in samenwerking met Leidsch Bier.

Posted in Bierborrel

LB op Facebook

December 17, 2018
Beer Geeks 4 ALS

Aanstaande woensdag doen wij mee met de 10K Collab Brew bij vandeStreek-bier in Utrecht. Deze collab wordt georganiseerd om te vieren dat de Facebook-groep "Beek Geeks" 10.000 leden behaald ... See more

10.000 Beer Geeks brouwen een bier voor stichting ALS Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun ... See more

December 15, 2018
Leidsch Bier

December 11, 2018
Bagel Blond | Nieuw Leids bier gemaakt van bagels!

Wie proost er mee volgende week donderdag (de 20e) bij café Meneer Jansen?

https://www.biernet.nl/nieuws/leids-bier-gemaakt-van-bagels

Leidsch Bier brouwt het eerste Nederlandse bier met bagels. Bagel Blond is een erg lekker speciaalbier geworden dat ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd.

« 1 of 4 »