4e Leidsche Bierborrel, met ‘speciaalbier & vis’

Vrijdag 6 november aanstaande vindt alweer de vierde editie plaats van de Leidsche Bierborrel. Deze keer zijn we te gast bij het Belgisch biercafé Olivier (Hooigracht 23, Leiden). De Bierborrel begint om 17 uur, en eindigt meestal rond 20 uur.

Op tap: Leidsch Blond, Leidsch Dubbel, en Leidsch Weizen.

Tijdens de vorige Bierborrel hebben we mooie combinaties geproefd van speciaalbier en kaas. Ook is de nieuwe KBC-folder over “Speciaalbier en eten, een perfecte combinatie” (PDF) gepresenteerd.

Deze keer gaan we nog een stapje verder. Chef-kok Tim heeft een aantal geweldige combinaties gecreëerd van speciaalbier en vis. Geen eenvoudige opgave, want dit is nog grotendeels onontgonnen terrein. Ik kan jullie verzekeren: het wordt een bijzondere smaakbeleving!

Wil je nu wel eens weten hoe bier gemaakt wordt? Da’s mooi, want tijdens de Bierborrel geven we ook een demonstratie bierbrouwen. In zes eenvoudige stappen leer je hoe dat moet.

Zoals altijd geldt:
– iedereen is van harte welkom
– de toegang is gratis
– de bieren (of andere drankjes) zijn voor eigen rekening

De proeverij en de demonstratie worden je aangeboden door Olivier, in samenwerking met Leidsch Bier.


LB op Facebook

July 17, 2020
Keytown Muscles, proost!

Het mooie en bijzondere aan het wereldje van de ‘kleine’ bierbrouwers zijn de collegiale en ... See more

July 14, 2020
SpierBier & Leidsch Bier Collab

De SpierBier Brouwerij (Mijdrecht) en de Leidsche Bierbrouwerij (Leiden) kennen elkaar al sinds een ... See more

June 13, 2020
26 juni 2020 - BinnenBierwandeling - Bierwandeling.nl

Veel brouwerijen organiseren in deze tijd een online bierproeverij en/of rondleiding. Gezellig om ... See more

Op 26 juni 2020 organiseren wij de eerste BINNEN Bierwandeling. De alternatieve thuisproefeditie ... See more

« 2 of 4 »
Top