Open Brouwdag bij Leidsch Bier

Zo’n dertig leden van het KBC (Klein Brouwerij Collectief) in heel Nederland stellen op zaterdag 25 september 2010 hun bierbrouwerij, proeflokaal, etc. open voor het publiek. Als KBC-lid en mede-initiatiefnemer doet Leidsch Bier natuurlijk ook mee aan dit unieke evenement.

In Leiden wordt het feestje zo mogelijk nog een slag groter. Het is namelijk ook de eerste gelegenheid om het nieuwe bedrijfspand en proeflokaal te bezoeken. Lees hier hoe dat zo gekomen is: https://www.leidschbier.nl/category/verhuizing/.

Tijdens de Open Brouwdag in Leiden kun je twee verschillende bierbrouwdemonstraties zien. De Brouwstappendemo toont alle hoofdstappen van het brouwproces inclusief een bier in vergisting (achter glas!). Daarnaast is de Brewzilla 2.4 in werking, de computergestuurde pico-brouwinstallatie waarop de receptuur voor nieuwe Leidsche Bieren ontwikkeld wordt.

Natuurlijk is er Leidsch Bier van de tap (en een frisje voor wie er fris moet blijven ;-)). We serveren divere hapjes die een perfecte smaakcombinatie vormen met de bieren.

En als klap op de vuurpijl is tijdens de Open Brouwdag voor het eerst het allernieuwste bier, de Leidsch Aaipiejee, te proeven.

Het is een bier geworden van het type India Pale Ale (IPA, spreek uit aaipiejee). Dit van oorsprong (18e eeuw) Engelse biertype werd extra gehopt om de lange bootreis naar India te kunnen doorstaan. Een bier met een overweldigende geur en smaak!  Het recept is in ongeveer 8 maanden tijd ontwikkeld samen een groep van Leidse bierproevers. Lees hier hoe dat in zijn werk ging: https://www.leidschbier.nl/category/aaipiejee/.

Kom langs en geniet van Leidsch Bier!

Datum: zaterdag 25 september 2010

Tijd: 12.00 – 19.00 uur

Locatie: Flevodwarsweg 7-J, Leiden

Woon je in de buurt? Dan is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘achter de Gamma’) is ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”. De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.

Posted in KBC

LB op Facebook

December 17, 2018
Beer Geeks 4 ALS

Aanstaande woensdag doen wij mee met de 10K Collab Brew bij vandeStreek-bier in Utrecht. Deze collab wordt georganiseerd om te vieren dat de Facebook-groep "Beek Geeks" 10.000 leden behaald ... See more

10.000 Beer Geeks brouwen een bier voor stichting ALS Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun ... See more

December 15, 2018
Leidsch Bier

December 11, 2018
Bagel Blond | Nieuw Leids bier gemaakt van bagels!

Wie proost er mee volgende week donderdag (de 20e) bij café Meneer Jansen?

https://www.biernet.nl/nieuws/leids-bier-gemaakt-van-bagels

Leidsch Bier brouwt het eerste Nederlandse bier met bagels. Bagel Blond is een erg lekker speciaalbier geworden dat ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd.

« 1 of 4 »