Open Brouwdag bij Leidsch Bier

Zo’n dertig leden van het KBC (Klein Brouwerij Collectief) in heel Nederland stellen op zaterdag 25 september 2010 hun bierbrouwerij, proeflokaal, etc. open voor het publiek. Als KBC-lid en initiatiefnemer doet Leidsch Bier natuurlijk ook mee aan dit unieke evenement.

In Leiden wordt het feestje zo mogelijk nog een slag groter. Het is namelijk ook de eerste gelegenheid om het nieuwe bedrijfspand en proeflokaal te bezoeken. Lees hier hoe dat zo gekomen is: https://www.leidschbier.nl/category/verhuizing/.

Tijdens de Open Brouwdag in Leiden kun je twee verschillende bierbrouwdemonstraties zien. De Brouwstappendemo toont alle hoofdstappen van het brouwproces inclusief een bier in vergisting (achter glas!). Daarnaast is de Brewzilla 2.4 in werking, de computergestuurde pico-brouwinstallatie waarop de receptuur voor nieuwe Leidsche Bieren ontwikkeld wordt.

Natuurlijk is er Leidsch Bier van de tap (en een frisje voor wie er fris moet blijven ;-)). We serveren divere hapjes die een perfecte smaakcombinatie vormen met de bieren.

En als klap op de vuurpijl is tijdens de Open Brouwdag voor het eerst het allernieuwste bier, de Leidsch Aaipiejee, te proeven.

Het is een bier geworden van het type India Pale Ale (IPA, spreek uit aaipiejee). Dit van oorsprong (18e eeuw) Engelse biertype werd extra gehopt om de lange bootreis naar India te kunnen doorstaan. Een bier met een overweldigende geur en smaak!  Het recept is in ongeveer 8 maanden tijd ontwikkeld samen een groep van Leidse bierproevers. Lees hier hoe dat in zijn werk ging: https://www.leidschbier.nl/category/aaipiejee/.

Kom langs en geniet van Leidsch Bier!

Datum: zaterdag 25 september 2010

Tijd: 12.00 – 19.00 uur

Locatie: Flevodwarsweg 7-J, Leiden

Woon je in de buurt? Dan is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘achter de Gamma’) is ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”. De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.

Posted in KBC

LB op Facebook

May 22, 2019
Midzomer BBQ en Bierfestival

Onze Earlybird tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!
Ga naar https://kleinduimpje.nl/event/6e-midzomer-bier-en-bbq-festival/

May 19, 2019
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

Jansen Tripel, het huisbier van café Meneer Jansen.

Het recept ontwikkelden we ruim twee jaar geleden samen met Hans Lardee, de eigenaar van het café. Zijn collega's en vrienden stelden hun ... See more

May 18, 2019
20 Hilarious Beer Belly Maternity Photos

Tja, social media... Myspace en Hyves hebben we destijds netjes kunnen vermijden, maar aan Facebook was geen ontkomen aan. Negen jaar na de oprichting lijkt Instagram toch ook echt een blijvertje... ... See more

A couple expecting a baby is a beautiful thing. It is a time of excitement, high expectations and not a little nervousness. The mother-to-be is rightly the focus during this period, she's the one ... See more

« 1 of 17 »