Open Brouwdag bij Leidsch Bier

Zo’n dertig leden van het KBC (Klein Brouwerij Collectief) in heel Nederland stellen op zaterdag 25 september 2010 hun bierbrouwerij, proeflokaal, etc. open voor het publiek. Als KBC-lid en initiatiefnemer doet Leidsch Bier natuurlijk ook mee aan dit unieke evenement.

In Leiden wordt het feestje zo mogelijk nog een slag groter. Het is namelijk ook de eerste gelegenheid om het nieuwe bedrijfspand en proeflokaal te bezoeken. Lees hier hoe dat zo gekomen is: https://www.leidschbier.nl/category/verhuizing/.

Tijdens de Open Brouwdag in Leiden kun je twee verschillende bierbrouwdemonstraties zien. De Brouwstappendemo toont alle hoofdstappen van het brouwproces inclusief een bier in vergisting (achter glas!). Daarnaast is de Brewzilla 2.4 in werking, de computergestuurde pico-brouwinstallatie waarop de receptuur voor nieuwe Leidsche Bieren ontwikkeld wordt.

Natuurlijk is er Leidsch Bier van de tap (en een frisje voor wie er fris moet blijven ;-)). We serveren divere hapjes die een perfecte smaakcombinatie vormen met de bieren.

En als klap op de vuurpijl is tijdens de Open Brouwdag voor het eerst het allernieuwste bier, de Leidsch Aaipiejee, te proeven.

Het is een bier geworden van het type India Pale Ale (IPA, spreek uit aaipiejee). Dit van oorsprong (18e eeuw) Engelse biertype werd extra gehopt om de lange bootreis naar India te kunnen doorstaan. Een bier met een overweldigende geur en smaak!  Het recept is in ongeveer 8 maanden tijd ontwikkeld samen een groep van Leidse bierproevers. Lees hier hoe dat in zijn werk ging: https://www.leidschbier.nl/category/aaipiejee/.

Kom langs en geniet van Leidsch Bier!

Datum: zaterdag 25 september 2010

Tijd: 12.00 – 19.00 uur

Locatie: Flevodwarsweg 7-J, Leiden

Woon je in de buurt? Dan is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘achter de Gamma’) is ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”. De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.


LB op Facebook

October 12, 2019
We gaan beginnen! - Vrienden van het Singelpark

Afgelopen maandag is de (langverwachte) bouw gestart van de voetgangersbruggen voor het Singelpark. Hoera!

Is er een mooiere manier om dat te vieren dan met een vers getapt SingelBier bij het ... See more

October 3, 2019
Magdalena Moons, heldin van het Leidens Ontzet?

Magdalena Moons, heldin van het Leidens Ontzet?

Zeker wel, en daarom hebben wij een bier naar haar vernoemd! :-)

https://www.omroepwest.nl/media/30186/Magdalena-Moons-heldin-van-het-Leidens-Ontzet

Louis Boisot, Jan van Hout, Jan van der Does, Willem Corneliszoon van Duyvenbode en Pieter Adriaanszoon van der Werf. Leidens Ontzet kent vele helden. Maar een die in twijfel wordt getrokken, is het ... See more

September 25, 2019

Trip down memory lane...

Vandaag is het precies 9 jaar geleden dat we onze Leidsch Aaipiejee lanceerden; toen één van de eerste India Pale Ales in Nederland. Sindsdien heeft deze bierstijl ... See more

« 1 of 22 »
Top