Bezoek de bron van vloeibaar geluk!

Ook bij de 10e editie van De Nederlandse Brouwerijdagen is de Leidsche Bierbrouwerij natuurlijk weer van de partij.

Bierbrouwen… het blijft een magisch proces: uit eenvoudige grondstoffen water, graan, hop en gist ontstaat vloeibaar geluk. Tijdens de open dagen vertellen we je alles over het brouwen van bier en laten verschillende ingrediënten ruiken en proeven. En je mag zelf een slokje kersvers bier rechtstreeks uit de vergistingstank tappen!


Jullie kunnen ook de hopplanten bewonderen, die we dit voorjaar tegen de voorgevel van de brouwerij hebben geplant. De planten zijn nu nog klein, maar zullen in een paar maanden tijd zo’n 6 tot 8 meter omhoog klimmen. Met #hopdates gaan we jullie op Facebook de komende tijd op de hoogte houden van de vorderingen tot en met de oogst ergens in september.

De brouwerij is op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 geopend, op beide dagen van 14 tot 19 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Bieren op tap (maar niet allemaal tegelijk):

La Dixième: lichtgeel, elegant bier (4,0 %); gebrouwen met champagnegist
Bittere Tranen: fris, lichtblond bier (5 %) met een klein bittertje, gebrouwen ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van de Zangeres Zonder Naam, dochter van de stad Leiden, die decennialang het Nederlandse levenslied vertolkte
SingelBier: fruitig, donkerblond bier (6,5 %), gebrouwen ter ere van het Leidse Singelpark
Leidsch Moons: kruidig, lichtblond bier (5,0 %); moderne versie van een 15e eeuws haverbier
Black ACE: donker bier (6,0 %), dat de citrus-hoppige geur van een IPA combineert met de moutige, donkere smaak van een Porter
Boisot: zwaar, donker bier (8,8 %) met gember en speculaaskruiden


Hapjes en fris
Zoals elk jaar serveren we weer lekkere hapjes bij het bier.
En voor de BOB en de jongelui tot 18 jaar schenken we frisdrank.

Wees welkom!
De toegang is gratis, en iedereen is van harte welkom.
Kom langs en geniet van de Leidsche Bieren!

Datum: zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Tijd: 14.00 – 19.00 uur
Locatie: Flevoweg 6 B, Leiden

Reisadvies
Voor wie in de buurt woont, is de fiets de beste optie: industrieterrein Merenwijk (‘bij de Gamma’) is ongeveer tien minuten fietsen van het centrum. Voor wie verder weg woont, is het Openbaar Vervoer het makkelijkste (http://www.9292ov.nl): twee minuten lopen vanaf bushalte “De Rodes”. De locatie is ook prima per auto te bereiken, maar zorg dan wel voor een BOB.


Top