HOPDATE #1: de start

Naast water, mout en gist is hop een belangrijke ingrediënt van bier. Het geeft bitterheid aan het bier en zorgt voor langere houdbaarheid. Maar hop is veel meer dan dat. Nieuw ontwikkelde hopsoorten geven een geweldige geur en smaak aan het bier. Bij bieren zoals onze Aaipiejee en SingelBier is hop zelfs de hoofdrolspeler qua geur en smaak!

Om jullie (en onszelf trouwens ook) meer kennis te laten maken met hop hebben we in het voorjaar twee grote plantenbakken geplaatst tegen de voorgevel van de brouwerij. En we hebben twee hopsoorten uitgezocht, die vooral bekend staan om hun aromatische karakter. De komende maanden gaan de hopplanten, als het goed is, helemaal omhoog klimmen langs een touw dat we daarvoor langs de muur spannen. Hop is een zeer snelle groeier: in de zomermaanden tot wel 20 centimeter per dag!

Wil je de jonge hopplantjes met eigen ogen aanschouwen en ze succes wensen met hun klimtocht? Kom dan naar de Brouwerijdagen op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019, op beide dagen van 14 tot 19 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Meer info: https://www.leidschbier.nl/2019/05/12/bezoek-de-bron-van-vloeibaar-geluk

In de volgende HOPDATE meer over de voedingsbodem voor de hopplanten, die we speciaal voor ze hebben samengesteld.


LB op Facebook

October 23, 2020
LIB Festival

Beste Bier en Bo(c)k liefhebber,

Zaterdag 14 november is het zover, het eerste online L.I.B. ... See more

October 2, 2020
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

"Moonshine IPA", lustrumbier gebrouwen door studievereniging Aesculapius ter gelegenheid van hun ... See more

September 11, 2020

𝗪𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗶𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲̈𝗻𝘁 ... See more

« 1 of 4 »
Top