Eén liter eigen bier – week 1

Na het vullen van de frisdrankflessen aan het eind van de brouwdag gingen alle deelnemers huiswaarts. Al dezelfde avond kreeg ik de eerste reactie binnen en in de dagen erna nog veel meer, zelfs met foto’s erbij. Tegenwoordig deel je dat soort berichten natuurlijk via één of andere social media-applicatie, maar bij Leidsch Bier doen we het nog even old school. De reacties heb ik hieronder op een rijtje gezet (klik op de foto’s om in te zoomen).


[13-11, Ernst]
Jaja, ze borrelen. Elke 15 sec een blubje…


[14-11, Ernst]
Inmiddels elke 3 seconden een blupje, mooie laag schuim met hopharsen!
Eén liter eigen bier, mooie laag schuim met hopharsen


[14-11, Klaas]
Het was een geweldige dag, ik heb genoten, wat een heerlijke bieren.


[14-11, Martijn]
Het staat goed te werken en te borrelen, nog erg troebel, maar dat hoort volgens mij erbij! Ik heb veel geleerd gisteren en we komen zeker op een van de volgende clubdagen bij ’t Wort Wat kijken en hopelijk kunnen we een keer aansluiten bij een van de leden om mee te brouwen!
Eén liter eigen bier, het staat goed te werken en te borrelen


[14-11, Jeroen]
Ontzettend bedankt nog voor de uitleg bij je brouwinstallatie gister op de brouwdag !
Het bier staat nu lekker te gisten in de fles, ik heb een foto bijgesloten mocht je die leuk vinden voor op je site.
Eén liter eigen bier, het bier staat nu lekker te gisten in de fles


[14-11, Frank]
Ik heb gisteren een fles wort meegekregen. Deze staat nu in een donkere trapkast. Omdat de verwarmingsbuis vlak bij de fles komt verwacht ik dat de temperatuur er ongeveer 20 graden zal zijn. Ik heb geen goede thermometer om dat te controleren. De wort is, zoals je op de foto’s kan zien, in ieder geval goed aan het gisten. Ik ben erg benieuwd hoe het er over 14 dagen uit ziet.
Eén liter eigen bier, goed aan het gisten


[15-11, Ernst]
Nou de hoofdvergisting is al bijna afgelopen. Ongeveer elke 30 a 40 seconden een blubje…
Nog een fotootje van het waterslot, met luchtbel.
Eén liter eigen bier, ongeveer elke 30 a 40 seconden een blubje


[18-11, Niek]
Inmiddels dag 6 (ik reken zaterdag 13 november als dag 1) met een wazig amberig bier in de fles en een beige laag gist op de bodem. De schuimkraag was op dag 1 en 2 volop aanwezig, maar begon daarna te breken en nu is daar niets meer van over. Ziet er allemaal goed uit, maar na de levendige borrelfase in het begin nu toch een beetje eh… ingetogen. Geeft niks, gewoon geduld en het wordt uiteindelijk vast iets heel moois. Het advies van de brouwer om de fles in handdoek of theedoek te wikkelen heb ik overigens vertaald in… een sok (schoon, dat wel). Jawel, gewoon een ouderwetse geitenwollen sok die ik om de fles heen heb getrokken. Weert het licht en houdt de boel mooi op temperatuur, je hoort de gistbeestjes bijna knorren van plezier. Wie zegt er dat bier maken saai is?!


[20-11, Ernst]
Nou, het is hier zo goed als uitgegist. Heel af en toe (elke 5 minuten?) een blupje, maar het mag geen naam hebben. Schuim is inmiddels helemaal verdwenen. Ik ga me keurig aan jouw beschrijving houden, dus wacht nog een week. Zal dan met een refractometer het S.G. meten. (andere methodes kosten relatief te veel bier).


[25-11, Rik]
Gaat lekker, de eerste dag veel gebubbel, daarna weinig. Komend weekend gaat het heerlijke brouwsel om gebotteld worden. Om daarna nog even rustig verder te gisten.

Posted in Eén liter eigen bier

LB op Facebook

September 9, 2019
Sijbrand

Absolute aanrader deze Leids Beleg & Ontzet Wandeling als je meer wil weten over dit indrukwekkende stukje geschiedenis van onze Sleutelstad!

Leids Beleg en Ontzet Wandeling

Wandel mee en ontdek de boeiende geschiedenis van het

Leids Beleg & Ontzet

Zaterdag 28 september 2019

Aanmelden: 06 – 448 449 66

Op de laatste zaterdag in ... See more

September 3, 2019

Buitenkansje!

Tijdens de EL CID-week hebben de studenten ruimschoots kunnen genieten van het Gouden Koers-lustrumbier. Gelukkig hadden we wat extra liters gebrouwen en dus staat hij nu ook op tap ... See more

August 18, 2019
Het Leids Eerstejaars Festival, een van de hoogtepunten van de EL CID Week

Een niet meer weg te denken hoogtepunt van de EL CID Week is het LEF, Leids Eerstejaars Festival, in park…

« 1 of 21 »