Eén liter eigen bier – week 1

Na het vullen van de frisdrankflessen aan het eind van de brouwdag gingen alle deelnemers huiswaarts. Al dezelfde avond kreeg ik de eerste reactie binnen en in de dagen erna nog veel meer, zelfs met foto’s erbij. Tegenwoordig deel je dat soort berichten natuurlijk via één of andere social media-applicatie, maar bij Leidsch Bier doen we het nog even old school. De reacties heb ik hieronder op een rijtje gezet (klik op de foto’s om in te zoomen).


[13-11, Ernst]
Jaja, ze borrelen. Elke 15 sec een blubje…


[14-11, Ernst]
Inmiddels elke 3 seconden een blupje, mooie laag schuim met hopharsen!
Eén liter eigen bier, mooie laag schuim met hopharsen


[14-11, Klaas]
Het was een geweldige dag, ik heb genoten, wat een heerlijke bieren.


[14-11, Martijn]
Het staat goed te werken en te borrelen, nog erg troebel, maar dat hoort volgens mij erbij! Ik heb veel geleerd gisteren en we komen zeker op een van de volgende clubdagen bij ’t Wort Wat kijken en hopelijk kunnen we een keer aansluiten bij een van de leden om mee te brouwen!
Eén liter eigen bier, het staat goed te werken en te borrelen


[14-11, Jeroen]
Ontzettend bedankt nog voor de uitleg bij je brouwinstallatie gister op de brouwdag !
Het bier staat nu lekker te gisten in de fles, ik heb een foto bijgesloten mocht je die leuk vinden voor op je site.
Eén liter eigen bier, het bier staat nu lekker te gisten in de fles


[14-11, Frank]
Ik heb gisteren een fles wort meegekregen. Deze staat nu in een donkere trapkast. Omdat de verwarmingsbuis vlak bij de fles komt verwacht ik dat de temperatuur er ongeveer 20 graden zal zijn. Ik heb geen goede thermometer om dat te controleren. De wort is, zoals je op de foto’s kan zien, in ieder geval goed aan het gisten. Ik ben erg benieuwd hoe het er over 14 dagen uit ziet.
Eén liter eigen bier, goed aan het gisten


[15-11, Ernst]
Nou de hoofdvergisting is al bijna afgelopen. Ongeveer elke 30 a 40 seconden een blubje…
Nog een fotootje van het waterslot, met luchtbel.
Eén liter eigen bier, ongeveer elke 30 a 40 seconden een blubje


[18-11, Niek]
Inmiddels dag 6 (ik reken zaterdag 13 november als dag 1) met een wazig amberig bier in de fles en een beige laag gist op de bodem. De schuimkraag was op dag 1 en 2 volop aanwezig, maar begon daarna te breken en nu is daar niets meer van over. Ziet er allemaal goed uit, maar na de levendige borrelfase in het begin nu toch een beetje eh… ingetogen. Geeft niks, gewoon geduld en het wordt uiteindelijk vast iets heel moois. Het advies van de brouwer om de fles in handdoek of theedoek te wikkelen heb ik overigens vertaald in… een sok (schoon, dat wel). Jawel, gewoon een ouderwetse geitenwollen sok die ik om de fles heen heb getrokken. Weert het licht en houdt de boel mooi op temperatuur, je hoort de gistbeestjes bijna knorren van plezier. Wie zegt er dat bier maken saai is?!


[20-11, Ernst]
Nou, het is hier zo goed als uitgegist. Heel af en toe (elke 5 minuten?) een blupje, maar het mag geen naam hebben. Schuim is inmiddels helemaal verdwenen. Ik ga me keurig aan jouw beschrijving houden, dus wacht nog een week. Zal dan met een refractometer het S.G. meten. (andere methodes kosten relatief te veel bier).


[25-11, Rik]
Gaat lekker, de eerste dag veel gebubbel, daarna weinig. Komend weekend gaat het heerlijke brouwsel om gebotteld worden. Om daarna nog even rustig verder te gisten.


LB op Facebook

October 3, 2019
Magdalena Moons, heldin van het Leidens Ontzet?

Magdalena Moons, heldin van het Leidens Ontzet?

Zeker wel, en daarom hebben wij een bier naar haar vernoemd! :-)

https://www.omroepwest.nl/media/30186/Magdalena-Moons-heldin-van-het-Leidens-Ontzet

Louis Boisot, Jan van Hout, Jan van der Does, Willem Corneliszoon van Duyvenbode en Pieter Adriaanszoon van der Werf. Leidens Ontzet kent vele helden. Maar een die in twijfel wordt getrokken, is het ... See more

September 25, 2019

Trip down memory lane...

Vandaag is het precies 9 jaar geleden dat we onze Leidsch Aaipiejee lanceerden; toen één van de eerste India Pale Ales in Nederland. Sindsdien heeft deze bierstijl ... See more

September 9, 2019
Sijbrand

Absolute aanrader deze Leids Beleg & Ontzet Wandeling als je meer wil weten over dit indrukwekkende stukje geschiedenis van onze Sleutelstad!

Leids Beleg en Ontzet Wandeling

Wandel mee en ontdek de boeiende geschiedenis van het

Leids Beleg & Ontzet

Zaterdag 28 september 2019

Aanmelden: 06 – 448 449 66

Op de laatste zaterdag in ... See more

« 2 of 23 »
Top