Eén liter eigen bier – week 5

Na een week warm lageren en een week koud lageren is het bier klaar om geproefd te worden.


[16-12, Jeroen]
Het is zover! Ik ben de meibock aan het proeven! Bij het openen van de fles kwam een mooie sis en zag ik het schuim mooi opkomen in de fles. Met het koolzuur zit het wel goed dus. Het bier smaakt fris en heeft precies genoeg koolzuur. Verder is de smaak vrij licht en subtiel. Van het andere flesje ga ik mooi genieten in de lente! Wat mij betreft een geslaagd experiment.


[18-12, Ernst]
Ik heb nog een foto van het eindresultaat. Het was prima bier, nog wat jong toen ik het dronk op 18 december. Er zat een ietwat scherpe bitterheid in, die er vermoedelijk nog uit gaat. De tweede fles staat nog te wachten. Ben benieuwd naar andere reacties!
Eén liter eigen bier, eindresultaat


[21-12, Martijn]
Ik heb het bier ook geproefd, goed van smaak! Maar omdat ik eigenwijs ben geweest heb ik niet goed gezorgd voor een goede afsluiting. De aangemaakte koolzuur is dus in de lucht verdwenen waardoor het bier goed smaakt, maar geen prik houdt…toch jammer! Maar ik ga binnenkort een flesje met Jeroen drinken 🙂 Bedankt voor het leuke initiatief!


LB op Facebook

September 11, 2020

𝗪𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗶𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲̈𝗻𝘁 ... See more

September 8, 2020

De link tussen Rembrandt (zoon van de Sleutelstad) en Bier? Die loopt via zijn vader en daarom ... See more

August 15, 2020

Komend weekend (zaterdag en zondag) hebben we voor jullie een paar héééle fijne bieren op tap ... See more

« 1 of 4 »
Top