Eén liter eigen bier – week 5

Na een week warm lageren en een week koud lageren is het bier klaar om geproefd te worden.


[16-12, Jeroen]
Het is zover! Ik ben de meibock aan het proeven! Bij het openen van de fles kwam een mooie sis en zag ik het schuim mooi opkomen in de fles. Met het koolzuur zit het wel goed dus. Het bier smaakt fris en heeft precies genoeg koolzuur. Verder is de smaak vrij licht en subtiel. Van het andere flesje ga ik mooi genieten in de lente! Wat mij betreft een geslaagd experiment.


[18-12, Ernst]
Ik heb nog een foto van het eindresultaat. Het was prima bier, nog wat jong toen ik het dronk op 18 december. Er zat een ietwat scherpe bitterheid in, die er vermoedelijk nog uit gaat. De tweede fles staat nog te wachten. Ben benieuwd naar andere reacties!
Eén liter eigen bier, eindresultaat


[21-12, Martijn]
Ik heb het bier ook geproefd, goed van smaak! Maar omdat ik eigenwijs ben geweest heb ik niet goed gezorgd voor een goede afsluiting. De aangemaakte koolzuur is dus in de lucht verdwenen waardoor het bier goed smaakt, maar geen prik houdt…toch jammer! Maar ik ga binnenkort een flesje met Jeroen drinken 🙂 Bedankt voor het leuke initiatief!

Posted in Eén liter eigen bier

LB op Facebook

March 15, 2019

Vandaag is de brouwerij gesloten, want we gaan op werkbezoek naar Rotjeknor. Vier brouwerijen/brewpubs op het programma: Thoms, Kanarie, Kaapse, Pelgrim. En met het verwachte aantal ... See more

March 11, 2019
Sleutelstad

Verslaggeven Robbert Beurse en cameraman Annan Verboom doen verslag van het Leven in de brouwerij festival.

« 1 of 9 »