Eén liter eigen bier – week 5

Na een week warm lageren en een week koud lageren is het bier klaar om geproefd te worden.


[16-12, Jeroen]
Het is zover! Ik ben de meibock aan het proeven! Bij het openen van de fles kwam een mooie sis en zag ik het schuim mooi opkomen in de fles. Met het koolzuur zit het wel goed dus. Het bier smaakt fris en heeft precies genoeg koolzuur. Verder is de smaak vrij licht en subtiel. Van het andere flesje ga ik mooi genieten in de lente! Wat mij betreft een geslaagd experiment.


[18-12, Ernst]
Ik heb nog een foto van het eindresultaat. Het was prima bier, nog wat jong toen ik het dronk op 18 december. Er zat een ietwat scherpe bitterheid in, die er vermoedelijk nog uit gaat. De tweede fles staat nog te wachten. Ben benieuwd naar andere reacties!
Eén liter eigen bier, eindresultaat


[21-12, Martijn]
Ik heb het bier ook geproefd, goed van smaak! Maar omdat ik eigenwijs ben geweest heb ik niet goed gezorgd voor een goede afsluiting. De aangemaakte koolzuur is dus in de lucht verdwenen waardoor het bier goed smaakt, maar geen prik houdt…toch jammer! Maar ik ga binnenkort een flesje met Jeroen drinken 🙂 Bedankt voor het leuke initiatief!


LB op Facebook

December 25, 2019
Nagisting op fles en de Warme Kamer | Leidsch Bier - Keytown Craft Beers

Daar is 'ie dan: de mysterieuze houten box, die we de afgelopen dagen hebben gebouwd! :-)

Wil je weten welke belangrijke rol deze box speelt bij de nagisting van onze bieren?

In het artikel ... See more

December 24, 2019
Foto's uit het bericht van Leidsch Bier

Zo, dat was nog een flinke klus...

De afgelopen dagen hebben we houten balken geschroefd, multiplex platen gemonteerd en isolatieplaten op maat gezaagd (lekker van die snippertjes die overal aan ... See more

December 18, 2019

Wat krijgen we nou... hout in de brouwerij?!

Wees gerust, we gaan niet één of andere "multiplex aged session barleywine" maken. Sterker nog: we gaan helemaal niet brouwen, maar bouwen 😉.

Later ... See more

« 2 of 26 »
Top